December 2015: Anatolia – PK Brussel

‘Europalia‘ viert in 2015 haar 45-jarig bestaan en organiseert haar 25ste festival. Het thema dit jaar is Turkije. Het Aziatische deel van dit bijzonder land wordt ook Klein-Azië of Anatolië genoemd.

Het Paleis van Schone Kunsten te Brussel wijdt aan het thema Anatolië een bijzonder mooie tentoonstelling , waarop de Raad van Bestuur van Antwerpen Cultuurstad u met veel genoegen op zaterdag 12 december 2015 heeft uitgenodigd. Onder de deskundige begeleiding van ervaren gidsen krijgt u aan de hand van meer dan tweehonderd archeologische schatten, miniaturen en sculpturen een intrigerend overzicht van de beschavingen die al eeuwen dit gebied doorkruisen. We sluiten dit bezoek, dat ongeveer 90 minuten in beslag zal nemen, af met een lunch in het gezellige restaurant Kwint, gelegen op de Kunstberg, op wandelafstand van de tentoonstelling. Na de lunch gaan we, met diegenen die hiervoor interesse hebben, een bezoekje brengen aan de galerieën van o.a. Jan Mot en Micheline Szwajcer in de Regentschapstraat 67, om ons te laten onderdompelen in de hedendaagse kunst van o.a. Tris Vonna-Michell en Jef Geys.

Andere vrijblijvende interessante alternatieven, voor wie de namiddag in Brussel wenst door te brengen, is de tentoonstelling Pop Art in Belgium in het ING Art Center op het Koningsplein 6 (toegangsprijs 8 €), een bezoek aan de Kerstmarkt nabij de Grote Markt of kuieren in de Zavel. Deze plaatsen liggen op wandelafstand van onze lunchplaats.