Februari 2022 Annemie van Kerkhoven bij Zeno X

AMVK is een Belgische kunstenares, die woont en werkt in Borgerhout en in Berlijn. Zij is sinds het begin van de jaren 80 productief met tekeningen, schilderijen, collages, video’s en digitale werken. Vaak eigent ze zich beelden uit magazines toe, die ze vervolgens digitaal manipuleert.

Ze demonstreert haar interesse voor wetenschap en artificiële intelligentie en hun interactie met kunst op een nogal intuïtieve en associatieve manier. Woorden maken ook altijd een belangrijk deel uit van haar werk. Daarnaast speelt muziek een toonaangevende rol in haar creatieve productie. Zij en haar man Danny Devos waren sleutelfiguren in de Antwerpse experimentele muziekscène, onder de bandnaam ‘Club Moral’. Zij werd terecht opgenomen in de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

AMVK werkte al heel vroeg in haar carrière samen met de Universiteit Antwerpen bij de productie van animatiefilms en video’s. Op 30 maart rijkt de UA haar een eredoctoraat ui voor haar algemene culturele verdiensten en haar door de wetenschap geïnspireerde kunst.