November 2015: Werfbezoek Havenhuis – Antwerpen

Bijzondere gebouwen typeren een stad, niet alleen door hun impact op de skyline maar vooral door hun invloed op het imago van die stad. De Raad van Bestuur van Antwerpen Cultuurstad is dan ook verheugd u uit te nodigen, in première, voor een bezoek aan een nieuw enigmatisch gebouw in onze stad meer bepaald ‘het nieuwe Havenhuis’.

Het toekomstig hoofdkwartier van The Port of Antwerp bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en wordt midden volgend jaar opgeleverd. Het moment is dan ook aangebroken om de transformatie van de voormalige brandweerkazerne, door het wereldvermaard architectenkantoor van Zaha Hadid, te bezoeken.

We krijgen een introductie door de bouwheer, die de plaats van het gebouw binnen de haven gaat omschrijven. Deze wordt gevolgd door een uiteenzetting door het Bureau Bouwtechniek, die de technische kant van dit bijzondere bouwwerk zal belichten. Daarna volgt een rondleiding op de werf.

We sluiten af met een lunch in The Villa, het vroegere Villa des Roses, dat speciaal voor Antwerpen Cultuurstad de deuren opent en zich op 250 meter van het Havenhuis bevindt.

Deze activiteit is het geesteskind van Boud Rombouts die de initiële contacten, meer dan zes maanden geleden, heeft gelegd. Het is dan ook met zeer veel droefenis dat we hem op 21 november zullen missen.