Wie zijn we?

Wat doen we

Jaarlijks reikt de Raad van Bestuur een tiental activiteiten aan. Onder meer begeleide bezoeken aan tentoonstellingen, galerijen en ateliers,    architectuurwandelingen en culturele evenementen. Dit telkens met toevoeging van een specifieke meerwaarde.
Eén of meer dag- uitstappen en één culturele reis (4-5 dagen) over de grenzen, staan eveneens op het programma. Een jaarlijks ledenfeest wil de vriendschapsbanden sterken.

Oorsprong

Wanneer Antwerpen in 1993 culturele hoofdstad van Europa is, blijkt het engagement van heel wat Antwerpenaars om hun stad extra op de cultuurkaart te zetten, groot. Veel bedrijven en privé-personen geven een extra financiële stimulans en worden door de toenmalige burgemeester als ere-Antwerpenaars gelauwerd, . Robert Galliaert en Maurice Velge, enkele van de oorspronkelijke initiatiefnemers, richten op 26 mei 1994 de vzw Antwerpen Cultuurstad op, in het kielzog van het cultuurjaar 1993.

Doelstelling

Een groeiende culturele en artistieke interesse bij haar leden bevorderen, hierdoor bij te dragen tot de bekendmaking van het cultuurpatrimonium en de uitstraling van de Stad Antwerpen en in ruimere zin van het Vlaams Gewest.

Raad van Bestuur

20 vaste leden per 6 juni 2023

Statuten   gewijzigd op de Buitengewone Algemene Vergadering van 30 juni 2020.