April 2016 Floraliën te Gent

Rond Gent ligt de bakermat van de Belgische sierteelt en hofbouw met als parel de azalea’s naast begonia’s en camelia’s. Op het Nieuwjaarsconcert van Wenen zijn zij het uithangbord voor de Gentse Siertelers. Eens waren ze de vedette van de eerste Floraliën in de herbergzaal van “Au jardin de Frascati” aan de Coupure te Gent.

Na talrijke omzwervingen werden de Floraliën gehouden in Flanders Expo vanaf 1990. Deze bloemtentoonstelling om de vier jaar gehouden en reeds meer dan 200 jaar oud , brengt nu vooral het vakmanschap ven de Belgische en specifiek de Gentse kwekers met Japan als genodigde.

In het jaar 2016 vindt de editie plaats in het kunsten-kwartier, Bijloke-site, Citadelpark, Leopoldskazerne en Sint-Pietersplein te Gent. Op deze 4 sites worden bloemen, planten en zelfs bomen getoond in al hun pracht, onder vorm van inspiratietuinen, florale kunst en kunst- en natuurprojecten.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde van Gent. Antwerpen Cultuurstad wil niet op de zijlijn blijven en bezoekt op zaterdag 30 april 2016 onder leiding van gidsen dit exceptioneel evenement .