Oktober 2021 AED-Studio’s

AED Studios is een uitgebreid mediacomplex, ingebed te Lint in een mooie omgeving. De site omvat 16 studio’s, hotelkamers en appartementen, magazijnen, een houtatelier voor decorbouw, een helikopterhaven,  een publieksfoyeren een restaurant.

Het studiocomplex werd geopend in 2005 en heette toen Eurocam Media Center. In 2013 kocht de AED groep de gebouwen van het failliete Alfacam over, renoveerde de studio’s en bracht een zeer uitgebreide functionaliteit in stelling. Met hun 77.000 m²  behoren ze nu tot Europa’s grootste en meest complete studio’s.

In het studiocomplex worden tal van programma’s opgenomen voor televisiezenders als Eén, Ketnet, DPG media (het vroegere Medialaan) & SBS6. Ook heel wat films werden hier opgenomen, o.a. ‘Grace of Monaco’, ‘A Quiet Passion’, ‘De Premier’ van Erik Van Looy, ‘I Kill Giants’ en ‘Kursk’ (de gelijknamige Russische onderzeeër die daar in het enorme bassin ter plekke zonk).

Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de AED group, streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk maximaal te beperken. Dit vertaalt zich in het gebruik van intelligente verlichting, zonnepanelen, warmtepompen, recuperatie van water en warme lucht, een elektrisch wagenpark en minimalisering van het woon-werk verkeer.

Kortom: een bedrijf met hoogstaande technische, culturele en ecologische standaarden.

Bekijk meerdere AED video’s via YouTube  en ook website  AEDstudio’s .