September 2019 : “A walk in the Park”

Zondag 1 september nodigden wij onze leden uit op een “Walk in the Park” in het Middelheimmuseum. Onder leiding van deskundige gidsen bezochten we de tentoonstelling “They are looking at us, we are looking at them” van Ria Pacquée (°1954), een Antwerpse artieste, die ook actief is in Parijs en New York. De publieke ruimte en haar diverse gebruikers zijn een onuitputtelijke inspiratiebron en daar rekent ze ook het Middelheim-museum bij. Voor deze tentoonstelling heeft de kunstenares observaties gemaakt in het museumpark, die resulteren in nieuwe performances en installaties.

Haar creatieve fotografie, haar schalks observatiehuisje op het eilandje, haar wapperende klerenboom en haar veelkleurige blokhuisjes in het park boven de Craeybeckxtunnel hebben ons aangenaam verrast. De sympathieke performance kunstenares kwam ons persoonlijk begroeten op het einde van de rondleiding in het prachtige beeldenpark.
40 deelnemers dronken samen met Ria Pacquée een glaasje aan het speciaal voor ons gereserveerde Van Lieshoutatelier.   

Na een gezellige lunch op het terras van het Middelheimkasteel, konden we met curator Pieter Boons nog genieten van de tentoonstelling “Earthbond” van de Cubaanse kunstenares Ana Mendieta. Een passende afsluiter van ons geslaagd bezoek. 

a walk in the park: video-klik collectie middelheimmuseum bij u thuis in 2020.