Juli 2022 Louvre Lens

Na 3 jaar uitstel, wegens de Covid 19 pandemie, vond op zaterdag 2 juli 2022 eindelijk onze daguitstap naar het buitenland plaats.

Dit jaar namen we onze leden mee naar Louvre-Lens, het prachtige museum van het Japanse architectenbureau  SANAA. Tijdens de tijdelijke sluiting van de Romeinse zalen van het Louvre in Parijs, werd een prachtige selectie van deze werken tijdelijk ondergebracht in Louvre-Lens. De tentoonstelling bood een geweldig overzicht van de Romeinse beschaving, vanaf de legendarische stichting in 753 voor Christus tot de val van het Romeinse rijk in 476 na Christus. Samen ontdekten we de Romeinse kunst en beschaving aan de hand van de belangrijke figuren die Rome hebben gevormd en hebben bijgedragen aan zijn grootsheid en  aantrekkingskracht.. Ze  vertelden het verhaal van Rome, zijn imperium en zijn kunst. Weinig musea buiten Italië hebben zo’n compleet overzicht van de Romeinse kunst  als het Louvre.

Na dit bezoek genoten we van een lekker lunch in L’Atelier de Marc Meurin, het mooie, hedendaagse restaurant, op de site zelf.

Op de weg terug  stopten we nog aan de Internationale Rozentuin in Kortrijk, die een proeftuin, een demonstratietuin en een historische tuin herbergt.

In de proeftuin worden jaarlijks 100 à 150 nieuwe rozencreaties van Europese selectiehuizen aangeplant. Deze nieuwe rozen worden 2 jaar gevolgd en daarna via een keuring beoordeeld. In de demonstratietuin vindt U een tweehonderdtal  variëteiten en in de  derde tuin worden  historische rozen verzameld.
In 2012 ontving de Kortrijkse rozentuin de Award of Garden Excellence van de World Federation of Rose Societies, een wereldwijde erkenning voor het unieke karakter van de tuin.

Na een lekker glaasje bubbels onder een stralende zon reden we met de bus terug naar Antwerpen.

We danken alvast de organisatoren Christine en Patrick voor deze alweer meer dan geslaagde uitstap!