Juni 2024 Rotterdam

Rotterdam, zo dicht bij Antwerpen en toch zo verschillend.

Op 30 juni vertrekken we met een volle bus richting Centraal station van Rotterdam om daar de architectuurwandeling aan te vatten. Het is mooi weer en de leden zijn enthousiast om de stad te ontdekken onder leiding van 3 zeer goede gidsen (City Rotterdam Tours). Wij krijgen een beeld van hoe de stad gegroeid is na de tweede wereldoorlog en waarom dingen zijn zoals ze nu zijn. De logica van de Nederlanders verbluft ons opnieuw.

Veel slimmer, nemen we verschillende watertaxi’s die ons naar de SS Rotterdam brengt, een gepensioneerd cruiseschip dat tot 50 jaar geleden op New York heeft gevaren. In die bijzondere sfeer eten we onze  lunch aan boord dat met de nodige drank wordt overgoten.

Maar de tijd vliegt en we zijn al snel opnieuw onderweg met de bus naar de Kunsthal waar er 4 tentoonstellingen op ons wachten in dit toch bijzonder gebouw. Na Sylvie Fleury en Richard Avedon komt iedereen weer samen in het Museumpark waar we, ondanks de druppels, de traditionele afscheidscava consumeren.

Opnieuw in de bus , na langs het Depot Boijmans Van Beuningen te zijn gewandeld, zijn we  snel terug in Antwerpen. Het was een leuke dag, zouden de Hollanders zeggen.

Erasmusbrug