Mei 2024 30 jaar Antwerpen Cultuurstad

Antwerpen Cultuurstad viert 30-jarig bestaan op het Stadhuis

 Onze verenging werd gesticht op 26 mei 1994. Om dit ivoren jubileum feestelijk te vieren nodigde het bestuur de leden van Antwerpen Cultuurstad uit in het meest iconische gebouw van de stad Antwerpen, het Stadhuis en meer bepaald, het Schoon Verdiep.
Nadat de gasten plaats hadden genomen in de statige Trouwzaal startte het feest met muziek uit de Engelse Salons, gebracht het gezelschap La Couleur des Chaconnes bestaande uit Kristin Meerts op blokfluit en Koen Becu op de luit. Hun muziek paste perfect in dit unieke kader van het Stadhuis.
Daarna volgden korte doch boeiende toespraken door Voorzitter Dirk Joos en Schepen van Cultuur Mevrouw Nabilla Ait Daoud. Vervolgens kregen de genodigden een uiterst verzorgde receptie aangeboden en werden ze door ervaren stadsgidsen rondgeleid op het Schoon Verdiep en het nieuwe Verlicht Verdiep op de 2de étage.

Alle aanwezigen waardeerden dit uiterst geslaagd initiatief en keerden meer dan tevreden terug naar huis of dronken een laatste bolleke in één van de beroemde herbergen op de Grote Markt.

 

 

 

 

alle leden rond de trap in Stadhuis