Mei 2019: Ledenfeest

Ons  jaarlijks ledenfeest is dit jaar een jubileumversie: de vereniging viert haar 25 jarig bestaan; gesticht op 26 mei 1994, in de dynamiek van Antwerpen Culturele Hoofdstad van Europa 1993. Een groep enthousiasme Antwerpenaren hebben tevoren hun belangrijke steun aan “Antwerpen 93” bekroond gezien met de titel van ereburger van de stad. In de loop van dit 25-jarig bestaan bloeide en groeide de vereniging tot wat ze nu is.
Kunst en Cultuur in en buiten Antwerpen, blijven onze talrijke leden verbinden.

Wij blikken terug op een dynamische verleden en richten ook onze blik op de toekomst: Dieter Vankeirsbilck, zakelijk directeur van het M HKA licht ons het toekomstige M HKA toe.

Op deze avond wordt tevens onze AC-cultuurprijs uitgereikt. Deze wordt toegekend aan een organisatie of persoon met uitzonderlijke culturele  verdiensten in Antwerpen of omgeving. Dit jaar voor het eerst wordt het geen geld-prijs maar  een origineel kunstwerk van Catherine Rochtus, speciaal gecreëerd voor dit gebeuren. Laureaat van 2019 is Dhr. Axel Vervoordt, als waardering van zijn hele levenswerk en zijn persoonlijke verdiensten ten bate van de stad Antwerpen, inclusief de internationale uitstraling. 

Toespraak van de voorzitter.
Persmededeling.
HLN-publicatie.
Diplomatic World publicatie.